מה תצטרכו כדי להפוך לעוסק פטור?

החלטתם שנמאס לכם מגלגל העכברים ואתם רוצים להיות עצמאיים? בשעה טובה. אבל רגע לפני שאתם מתכננים לפתוח עסק עצמאי, חשוב שתדעו מה זה בכלל אומר להיות "עוסק פטור". עוסק פטור הוא בעל עסק עצמאי שהמחזור השנתי שלו אינו עולה על תקרה מסוימת (בשנת 2023 הסכום עומד על 107,692 ₪). עוסקים פטורים, כשמם כן הם, פטורים מגביית מע"מ על שירותיהם, אך הם עדיין מחויבים לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי. אז מה כדאי שתדעו לפני שתצאו לדרך? מה ההבדל בין עוסק מורשה לעוסק פטור? הכל ממש כאן.

מה זה אומר להיות עוסק פטור?

הסיווג של עוסק פטור בדרך כלל מתאים לעסקים קטנים ומזכה את בעליהם בפטור מגביית מע"מ על השירותים שהם מספקים. את הזכאות לעוסק פטור, קובעת רשות המיסים. התנאים לקבלת עוסק פטור כוללים בעיקר הגדרת סכום תקרה על המחזור השנתי של העסק וכמובן, התחייבות להפקת קבלות לפי החוק.

מהם השלבים לפתיחת עוסק פטור?

אם בכוונתכם לקבל סיווג של עוסק פטור, עליכם להתחיל בהליך בירוקרטי שכולל התנהלות מול מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי, אבל יהיה נכון יותר לפנות למשרד רואה חשבון ולהתחיל מולו את תהליך פתיחת התיק. הוא יסביר לכם על כל השלבים וידרוש מכם למלא את הטפסים השונים.

מה ההבדל בין עוסק פטור לעוסק מורשה?

אחת השאלות ששואל את עצמו כל אחד שרוצה לפתוח לראשונה עסק היא – מה מתאים לי? עוסק פטור או מורשה? ההבדל העיקרי בין שני הסיווגים הוא שעוסק פטור הופך לפטור מגביית מע"מ, בעוד שעוסק מורשה חייב לגבות מע"מ על השירותים שהוא מספק ואילו עוסק פטור מפיק רק קבלות..

עוסק מורשה חייב להגיש את דוחות המע"מ לרשות המסים אחת לחודשיים, ואילו עוסק פטור חייב להגיש הצהרה שנתית למע"מ אחר מחזור עסקאותיו בשנה החולפת.

אם אתם זקוקים לטיפול בפתיחת התיק שלכם, תוכלו לפנות למשרד שלנו בהנהלת רואה החשבון צביון להט. אנחנו נטפל עבורכם בכל הקשור לפתיחת העסק שלכם, הרישום במע"מ ועד להנהלת החשבונות שלכם.